September 2012

13 September 2012  Så startede ferien endelig. Stod tidligt op kl. 03:30 og til Billund for at tage morgenflyet til Frankfurt derfra videre til Washington med en Jumbojet! Ankomst til Washington k 15 lokal tid. Havde lejet en bil for at køre ind for at se nogle få lokale seværdigheder, men inden vi var kommet igennem emigrationen ud efter bilen og på hotellet, blev det halv sent og med den trafik der er blev det bestemt ikke nemmere, men vi så da forskellige seværdigheder i forbifarten, nok også fordi det samtidig ikke lykkedes os at finde nogle ledige p pladser.

14 September 2012 Så er der afgang til den store rundtur. Hvad der skulle have været en nem lille flyvetur til Kansas City på 2 timer blev en tur på fem en halv, årsagen, da vi lettede ville næse hjulet ikke gå op så efter at have kredset over Washington Dulles lufthavn en halv times tid landede vi igen, men da piloten ikke kunne se om næsehjulet var låst blev det til en fuld sikkerhedslanding, det vil sige at alle starter og landinger blev aflyst og de have trukket hele kavaleriet frem af brandbiler, det var utroligt at se de store biler accelerere så hurtigt når man tænker på hvor tunge de er, nå men landingen forløb lige som den skulle, heldigvis, og efter lidt ventetid havde de fundet et andet fly og vi gik om bord til et nyt forsøg, denne gang uden nogen form for problemer. Vel ankommet til Kansas City var det ud over stepperne , 7 timers kørsel til Guymon i Oklahoma, total udkørte og vingeskudte blev der ikke tid til at se noget undervejs andet end the road, men vi keder os aldrig. Kl. 10 var det godnat og tak for en alligevel begivenhedsrig dag.

15 september 2012  Så blev det endelig tid til en go gammeldags road trip, vi lagde fra land kl 9:30 efter en god nats søvn og morgenmad. Først kørte vi til Tucamcay, hvor vi så Billy the Kids grav og tilhørende museum, utroligt at de bliver nød til at sætte gitter rundt om den, ellers bliver gravstenen hugget. Han var bestemt ikke en af guds bedste børn. Derefter ar det ud over prærien med nogle vider der er svære at forklare, men skal opleves, samtidig så vi en del godstog, disse er er del længere end dem vi er vandt til herhjemme, mange af dem er på 13 vogne der bliver trukket af 5 lokomotiver, disse er som alt andet “over there” ca. halvanden gang større en her, samtidig tuder de hver gang de passere en overgang, derfor bliver de også kaldt the tu tu trains. Godt at al fragt ikke bliver transporteret på landevejene når man ser hvor mange containere og øvrige vogne der bliver fragtet rundt på skinnerne. Så ende vi i Roswell hvor der “skulle være landet” væsner fra det ydre rum. Lidt af en fuser, men vi fik handlet i Wallmart. Derefter gik tren til Artesia hvor vi skal have base de næste par dage, resten af dagen afslapning med en lille gåtur for at se lidt af byen.

16 September 2012 Vi stod tidligt op og spiste morgenmad, vi havde ikke rigtig noget bestemt før senere på dagen, så jeg spurgte hvor langt der var til White Sands, og hun sagde omkring halvanden times kørsel så det blev hurtigt besluttet at bilen satte retning mod the Sands, Det var så tæt på og så kunne vi jo også lige få et tempel i vores pas med nationalparker. Køreturen derud gik igennem noget fantastisk natur og da vi nærmede os nationalparken var der en masse luftballoner der var ved at lande, det viste sig at de var startet i The Sands, da der var ballon festival i den weekend. White Sands er i virkeligheden ikke sand med kalk i pulverform, hvilket også tydeligt kan ses når man er der. Atter en fornøjelse at være der, storslået natur. Tilbage på hotellet men inden da sen frokost på Taco Bell og så afslapning inden vi skal af sted til det der var vores hovedformål med dagen Carlsberg Cavern for at se en kæmpe drypstens hule der har et areal på over 14 fodblodbaner, selv en jumbojet ser lille ud når man ser den på oversigtskortet for at få en fornemmelse af hvor stor hulen er, man blive fascineret af hvordan vand er i stand til at skabe disse huler, inden vi gik derned blev vi spurgt om vi havde været i andre drypstenshuler vor der levede flagermus inden for et sidste år, da der er nogle kolonier der har sygdomme og for ikke at smitte deres bestand måtte vi ikke gå derned hvis vi havde, heldigvis kunne vi meddele dem at det ikke var tilfældet, da vi kom op var det kun at vente på at det blev studsmørke og så se at omkring 700.000 flagermus fløj ud på jagt, og der var fuldstændigt stille. Da det var blevet totalt mørkt var det tid til næste store indslag, for den aften var de lokale amatør astronomer der med deres kikkerter, så det var muligt at se på stjerner, Saturn ser utrolig ud når den ses igennem en kraftig kikkert, men bare det t stå og se op på himmelen og kan se mælkevejen med det blotte øje er en oplevelse. Hjemme på hotellet kl. 10 efter en dejlig dag.

17 september 2012 Startede fra Arresia og kørte til Carlsbad for at få morgenmad på IHOP, de forstår sig på amerikansk morgenmad, noget jeg til enhver tid vil sige man skal prøve når man nu er der alligevel. Kørte til Pecos hvor vi ville have set et museum om en skør fredsdommer, men der var desværre lukket i dag. Trillede videre til San Antonio hvor vi fandt det vi søgte samt vores hotel. Spiste aftensmad igen på IHOP.

18 September 2012 Sov længe og spiste morgenmad på hotellet. Kørte ind i Down town og parkerede. Ind for at se fort Alamo, hvor amereikanerne fik klø af mexikanerne! Tog en bustur rundt i byen, en god måde at se diverse serværdigheder. Gik langs floden i en dejlig atmosfære. Gik op og så den gamle bydel. Hjem og slappe lidt af. Spiste en hyggelig middag på Riverside i korte bukser og T-shirt!

19 September 2012 Så forsatte turen til den Mexicanske Golf. Vi stoppede i Corpus Christi, hvor vi var inde og se USS Lexinton, som er et hangarskib der var i aktiv tjeneste fra 1941 og frem. Ikke så godt bevaret som USS Midway, der ligger i Californien, men alligevel interessant. Vejret er perfekt ca. 30 grader! Videre til vort hotel i Rockport, hvor vi væltede den lokale Wallmart, tog en svømmetur i poolen, og spiste på den lokale kina grill.

20 September 2012 Så gik turen igen ud over den flade pandekage! Først til Aransas Wildlife Refuge, hvor vi så hejre, hjorte, pelikaner og mange andre dyr. Videre til Houston hvor vi på vejen kom forbi en Long Horn. Trafikken er lidt af en udfordring, men ikke afskrækkende.

21 September 2012 Så gik turen til Houston Space Center. Vi var der kl. 10:15, så der var tid til at gå lindt rundt på egen hånd inden vores back stage tur, kiggede på en rumfærge  samt deres souvenier butik. Så blev det tid til vores guidet tur, først ind for at se en Saturn 5  raketten der blev brugt i forbindelse med Apollo programmet, så blev det spisetid, vi blv vist ind i en kæmpe kantine med mange forskellige muligheder af mad, da det var den samme kantine som alle ansatte spiser i, og da der er forskellige nationaliteter er der også et bredt spekter af mad. Efter frokosten var vi oppe for at se Mission Control, stedet hvor de overvåger ISS med de mange forskellige eksperter der skal til for at drive en rumstation, jeg spurgte hvilke muligheder de havde hvis en blev alvorlig syg deroppe og det krævede at han blev opereret, vores guide sagde at hvis det blev nødvendigt kunne de have vedkommende på hernede på en halv time. Derefter gik vi tilbage i tiden nemlig da Apollo projektet var til, beundringsværdigt at se hvilke de havde til rådighed på den tid. Så ud og se noget mere, en kæmpehal hvor de udvikler nye køretøjer til de forskellige projekter bla. a Mars, og andre projekter. Så gik turen til  en anden hal hvor der står en fuld model af ISS så kommende atrunauter kan træne forskellige senarier. Til sidst så vi det modul som dem der skulle lande på månen, de kaldt den for den flyvende seng og når man ser den kan man godt forstå den betegnelse. Arealet er på 16000 agers og der arbejder omkring 15000 mennesker på stedet.

22 September 2012 Så blev det tid til at køre tilbage til San Antonio. Vi besluttede os til at køre ind til the Riverfront igen da der er så skønt. Gik i storcenteret og fandt ud af at Tornado Ally gik der i 3D, så ind og se snurretoppe, hvis man har set Discovery og udsendelserne tornadojægerne er det der filmen er bygget over. Der er 40 biler og truks der jager disse vejr fænomener, som er nogle af de mest ødelæggende der findes. Bagefter tog vi en sejltur på floden, som blev anlagt i 2o´erne ikke nogen dårlig ide, da mange andre steder gemte dem afvejen under beton, men der er virkeligt et hyggeligt miljø. Spiste igen på Saltgrass jeg fik en stor t-bone og Susanne fik rips. Havde en skøn aften.

23 September 2012 Sov længe gik ned og fik morgenmad (overdådigt i amerikansk forstand)Gik op og skiftede til badetøj og gik ned for at nyde poolen og jacuzzien i det dejlige solskin, ren afslapning. Kørte ned og fik en burger på Whaterburger, i den lokale mall og fik skjortertil Susanne. Sidst på eftermiddagen gik turen ud for at se rodeo, et lille hyggeligt sted hvor vi også spiste så de 5 timer vi var der fløj afted, på vejen tilbage til hotellet fik vi os en mint choclate chip is på Baskin Robbins, kan anbefales smager af mere.

24 September 2012 Atter en transport dag, hvilket vi ikke har noget imod, da der jo er rigelig med tid til at få snakket om alt muligt. Lavede en lille afstikker og kørte på landevejen, når der er tid er det en god måde også at se landet på, da motorvejen ikke giver det rigtige billede af landet. Fremme i Hot Springs i Arkansa fandt vi vores B&B ret folt værelse, Susanne er god til at finde noget der lidt ud over det sædvanlige. Spiste til aften på Cracker Barrel, samt købte en skjorte og bluse til Susanne. Tog hjem og nød et varmt karbad og derefter amerikansk fodbold.

25 September 2012 Morgenmad af den sædvanlige stil når man siger B&B af den slags Susanne finder frem til. Ud og se på byen og dens badehuse, som Hot Springs er kendt for, nok ikke så meget i dag som tidligere hvor det virkelig var en stor industri, og byen er mere end en gang mere eller mindre brændt ned eller blevet oversvømmet, men hver gang har den rejst sig igen. Derefter kørte vi ud i det blå, og endte hvor de færreste har været og slet ikke i en lejebil, jeg var ret betænkelig over “vejens” beskaffenhed, men vi endte i en fantastisk natur hvor en flok bævere havde forandret et kæmpe område, der var billeder af stedet fra stedet før de var blevet sat ud og vi kunne jo se resultatet. Efter den tur tog vi i den lokale Wallmart, hvor jeg fik en tablet, jeg ved ikke om det var en slags plaster på såret over køreturen, det tror jeg nu ikke.

26 September 2012 Igen en overdådig morgenmad, guf. Kørte fra Hot Springs til Branson via scenic route. De var som man kørte i Blue Rigde Mountain, så smukt var der, gjorde holdt ved en naturlig bro, utroligt som naturen er i stand til at lave sådanne. Derfra til Branson og en tur med tog ud og se naturen, de skal spørge om lov hver gang de kører turen, da skinnerne er ejet af fragt selvskaber, og der kører jævnlig godstog på strækningen og disse har fortrinsret, man kunne tydeligt se hvordan de havde boret ned i klipperne for at placere sprængladningerne i forbindelse med at de anlagde linien, meget smuk natur,kørte bland andet over en høj træ bro. Efter togturen var der tid til at shoppe lidt.

27 September 2012 Så var der det sidste stykke fra Branson til Kansas City, med et enkelt stop ved Truman Dæmningen, som er et led i at udgå oversvømmelser fra Missisippi River i midt vesten, et nydeligt info center der forklarede hvordan det var opbygget. Videre op til vores hotel, igen har vores rejseleder Susanne udset et overdådigt hotel/kasino. Deres buffet var SUPER, fik king kraps. Efter den gang mad var det godt bare at kunne ligge lige så stille på sengen og se amerikansk fodbold, mens Susanne lavede JYRAK.

28 September 2012 Så er det sidste dag på vores road trip. Vi startede med at køre lidt rundt inden vi blev enige med “Yvonne” hvor Kansas City bibliotek ligger men 3´die lykkens gang som man siger. Men det var besværet værd, det var nydeligt, selv p-huset der er i forbindelse med biblioteket ligner en stor bogsamling, selve huset er beklædt med tyndt stof som ligner bøger, trappen er bøger som ligger ned, og selve biblioteket er nydeligt restureret, og i deres læsesal lå gamle atlas som ma kunne bladre i, sjovt at se hvordan Danmark så ud på datidens kort. Derfra lidt rundt i byen og tilbage på hotellet for at tømme den og så ud for at aflevere bilen. Der fik vi os lidt af en overraskelse, nok vidste vi at vi havde kørt en del men at vi havde kørt 3780 miles, svarende til 6082 kilometer blev vi trods alt lidt overrasket over.

29 September 2012  Fik morgenmad på Cracker Barrel, derefer over på hotellet for at pakke et sidste og så med hotel shuttle til lufthavnen. I Washington havde de glemt modtagelses komiteen fra sidst, men det gjorde nu ikke noget en gang var fint, der skete jo ikke noget. Kørte fra Washington op til Gery og Maryann, dejligt at se dem, vi inviterede dem ud og spise på Texas Roadhouse, det var ikke noget der imponerede os, men de kan godt lide stedet så fint nok. Da vi kom hjem igen og havde siddet og hygget os lidt, gik vi op for at åbne de pakker Susanne fået tilsendt til deres adresse med ting til vores raffle i forbindelse med vores udstillinger, håber ikke vi får overvægt da der er en del.

30 September 2012 Sov længe og efter et solidt morgen måltid kørte vi til Ollies der er altid noget man kan bruge til en fornuftig pris, jeg fik et par nye arbejdsbukser til når jeg går og roder derhjemme. Derfra gik turen til Centralia, som var en by, men nu er blevet totalt slettet af landkortet, selv deres postnummer er væk, årsagen er at under byen ligger der en kulmine som der er brand i og man har ikke været i stand til at slukke den. Der er nogle ganske få der nægter at flytte fra stedet, men dt er lidt underligt at køre rundt på villaveje hvor der ikke er nogle huse længere, det eneste der ligger som da byen var til er kirkegården. Derfra til Taco Bell for sidste gang på denne tur, så ned i Wallmart for at købe gaver til Helene og Tine som passer vores katte mens vi er væk, uden dem var vi ikke i stand til at tage af sted på disse ture så stor tak til dem, så over i Lowes, som er et gigantisk byggemarked, skulle bare kigge, men endte da med at købe mig et par arbejdshandsker! Så nu var det tid til at pakke kuffeter og de ligger alle på grænsen, men heldigvis ikke over, godt Susanne har købt den håndvægt så man kan se hvor meget de enkelte vejer, og ikke får overraskelsen i lufthavnen. Spiste til aften på Hoss, Maryann havde lavet chokolade kage til os som vi fik da vi kom tilbage, mens vi hyggesnakkede.

1 Oktober 2012 Stod tidligt op pakkede det sidste, blev nødt til at rokere lidt med tingene så ingen kuffert vejede over de 23 kilo! Gery havde lavet special morgenmad, som smagte udmærket. Vi kørte kl.9 og var i lufthanen kl. 11:30, ventede på at vi kunne tjekke vores kufferter ind, vi måtte betale 70 dollars for at få den 3´die kuffert med, men sådan er spillereglerne. Men atter en dejlig tur med min dejlige hustru, som er en knag til at sætte en tur sammen. Men også dejligt snart at være hjemme igen.